dimecres, 28 de desembre del 2016

Horta-Guinardó, pioner de l'economia del bé comú

Durante 2016, el distrito de Horta-Guinardó ha impulsado una análisis de toda su actividad bajo los parámetros del Balance del Bien Común, que mide las actividades de las organizaciones cruzando valores como la solidaridad, la participación o la sostenibilidad ecológica, con agentes vinculados a una actividad como los proveedores, los trabajadores, la ciudadanía o los financiadores. Muchas empresas en todo Europa ya lo están poniendo en práctica y la administración pública, con su esencia de servicio público y atención ciudadana, converge en esta pauta de medida para encontrar líneas de mejora en el sistema de gestión y desarrollos de sus proyectos y servicios.
Horta-Guinardó ha sido el primer distrito de Barcelona en llevarlo a cabo. Lo hemos hecho de manera participada con una equipo de 20/25 trabajadores, prácticamente un 30% de nuestra plantilla, y de este trabajo se han aprobado 130 acciones de mejora. Para 2017, hemos programado iniciar 19 proyectos de mejora. En la presentación que se acompaña está el detalle de toda esta tarea.
http://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/12/05152704/Balan%C3%A7-B%C3%A9-Com%C3%BA-HG-2016.pdf



http://lameva.barcelona.cat/horta-guinardo/ca/noticia/hortaguinardze-pioner-de-leconomia-del-bzs-comz

Horta-Guinardó, pioner de l'economia del bé comú

Durant aquest any 2016, el districte d’Horta-Guinardó ha impulsat una anàlisis de tota la seva activitat sota els paràmetres del balanç del bé comú, que mesura les activitats de les organitzacions creuant valors com la solidaritat, la participació o la sostenibilitat ecològica, amb agents vinculats a una activitat com els proveïdors, els treballadors, la ciutadania o els finançadors. Moltes empreses arreu d’Europa ja ho estan posant en pràctica i la administració pública, amb la seva essència de servei públic i atenció ciutadana, convergeix en aquesta pauta de mesuració per trobar línies de millora en el sistema de gestió i desenvolupaments dels seus projectes i serveis.
Horta-Guinardó ha estat el primer districte de Barcelona en dur-lo a terme. Ho hem fet de manera participada amb una equip de 20/25 treballadors, pràcticament un 30% de la nostra plantilla, i d’aquesta feina s’han aprovat 130 accions de millora. Pel 2017, hem programat iniciar 19 projectes de millora. En la presentació que s’acompanya hi és el detall de tota aquesta tasca. 
http://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2016/12/05152704/Balan%C3%A7-B%C3%A9-Com%C3%BA-HG-2016.pdf

El Districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, pioner de l'economia del bé comú

El Districte de Barcelona ha analitzat la seva gestió a partir dels principis de l’Economia del Bé Comú, identificant més de 130 accions de millora.


EBC_Horta
Durant l’any 2016, el districte d’Horta-Guinardó ha impulsat una anàlisi de tota l'activitat que s'hi desenvolupa, sota els paràmetres del balanç del bé comú, que mesura les activitats de les organitzacions creuant valors com la solidaritat, la participació o la sostenibilitat ecològica, amb agents vinculats a una activitat com els proveïdors, els treballadors, els inversors o la ciutadania. Moltes empreses arreu d’Europa ja ho estan posant en pràctica i l'administració pública, amb la seva essència de servei públic i atenció ciutadana, convergeix en aquesta pauta de mesura per trobar línies de millora en el sistema de gestió i desenvolupament dels seus projectes i serveis.
Horta-Guinardó ha estat el primer districte de Barcelona en dur-ho a terme. Ho ha fet de manera participada amb una equip de 25 persones treballadores, pràcticament el 30% de la plantilla, i d’aquest procés s’han identificat i aprovat 130 accions de millora.
De cara a l’any 2017, s’han prioritzat 19 accions de millora que han de permetre millorar la gestió del Districte i oferir uns serveis a la ciutadania més alineats amb els principis de l’Economia del Bé Comú.
L'Economia del Bé Comú (EBC), promoguda per  Christian Felber, és un model socioeconòmic que pretén reorientar el model econòmic actual, basat en la maximització del benefici individual, i enfocar-lo al servei del bé comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada