dijous, 2 de maig del 2024

El director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, aportarà la seva experiència a la jornada Innovalors sobre sistemes de reporting d’impacte


Grup Cooperatiu Fruits de Ponent és un ecosistema cooperatiu agroalimentari que se sustenta en les persones, la sostenibilitat i el territori.

La jornada, que clou el cicle Per una indústria catalana sostenible, se celebrarà el 16 de maig al CaixaForum Barcelona.

Josep Presseguer Gené , director general de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent , participarà el proper 16 de maig a la tercera jornada Innovalors, dedicada als sistemes de reporting d’impacte. Amb una trajectòria de 10 anys al capdavant de Fruits de Ponent, Presseguer és advocat especialitzat en dret comunitari, ha estat tinent d’alcalde de Lleida i, posteriorment, assessor de la Generalitat en les negociacions a la UE per a la Política Agrària Comuna.

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent integra la sostenibilitat al si de la gestió empresarial diària, així com en les relacions amb els seus grups d’interès. Els principals objectius de la companyia són:

• Garantir la viabilitat futura dels negocis agraris i ramaders dels socis i sòcies i promoure el talent dels professionals de la companyia.

• Practicar una agricultura sostenible i caminar cap a una energia verda plena en la pràctica industrial.

• Aplicar els valors del cooperativisme en el dia a dia empresarial, els quals es basen en una governança democràtica, col·laborativa i transparent.

La companyia entén la sostenibilitat de forma transversal, abraçant els plans econòmic, ambiental i social, i vetlla per un creixement econòmic i ètic a partir d’un mínim impacte ambiental i el respecte a la comunitat. Aquest camí l’ha dut a incorporar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en el seu dia a dia.

Les paraules clau que defineixen Fruits de Ponent són Cooperativisme, Sostenibilitat, Aliments mediterranis, Innovació, Esforç, Qualitat, Transparència i Compromís.

Josep Presseguer compartirà taula amb Dolors Plana Erta, Margaux Maugeais, Jose Gámiz González, Régis Badia, Gerard Romero Teba, Míriam Porres Faba, Cristina Garcia de Mateo i Xavier Albertí, amb l'objectiu d'aportar recursos i recomanacions per afrontar els reptes que implica l’aplicació de la nova Directiva europea sobre sostenibilitat.

Inscripcions a la jornada i més informació

dissabte, 27 d’abril del 2024

Jose Gámiz, director de sostenibilitat del Grupo La Plana, participarà en la tercera jornada Innovalors sobre sistemes de reporting d’impacte

 

Jose Gámiz, director de sostenibilitat del Grupo La Plana, participarà en la tercera jornada Innovalors sobre sistemes de reporting d’impacte

El Grupo La Plana ha incorporat els valors de l’EBC i s’identifica amb el desenvolupament sostenible, l’ètica, l’honestedat i el respecte.

Jose Gámiz González té una llarga experiència en l’àmbit de la sostenibilitat, la responsabilitat social i la gestió i control de riscos ESG. L’actual director de sostenibilitat del Grupo La Plana desenvolupa la seva vocació per la sostenibilitat i la responsabilitat social participant en xerrades i ponències. També ha exercit de director de màster i professor en diferents escoles de negoci, universitats i col·legis professionals.

Gámiz considera molt important la comunió de valors i principis amb les persones amb les quals treballa i s’alinea amb la filosofia del Grupo La Plana, que es basa en la idea que l’empresa ha de ser responsable i sostenible, font generadora de riquesa per als diferents grups d’interès, integrant valors ètics en la gestió i ajudant a desenbolupar inquietuds socials.


El Grupo La Plana

Grupo La Plana és un grup empresarial, familiar i independent especialitzat en la fabricació d'envasos i embalatges de cartó ondulat i compacte, així com solucions d'exposició en punt de venda. Amb més de 50 anys d'història, el Grup està dirigit per la segona generació de la família fundadora que ha sabut mantenir-se fidel a les seves arrels, així com adaptar-se i evolucionar el model de negoci a les necessitats canviants del mercat, donant lloc a una combinació genuïna de tradició i innovació.

Des de l'any 2015 està dins del moviment de l'economia del bé comú. També realitza el seu reporte obligatori de sostenibilitat des de l'any 2021, adaptant-lo a les normes establertes.

dimecres, 24 de gener del 2024

El cicle Innovalors es consolida amb la segona jornada dedicada a la perspectiva del mercat de productes sostenibles

 

 

El cicle Innovalors es consolida amb la segona jornada dedicada a la perspectiva del mercat de productes sostenibles

El cicle Innovalors, organitzat per l'Associació Catalana per al Foment de l'Economia del Bé Comú (ACFEBC), s'ha consolidat amb la segona jornada centrada en la perspectiva del mercat de productes sostenibles. Amb l'objectiu de facilitar un espai de diàleg sobre valors i bé comú al sector empresarial, les jornades Innovalors promouen un nou model d'intercanvi entre empreses.

Aquesta edició va abordar la percepció del consumidor sobre la innovació i la sostenibilitat. Xavier Baraza Sánchez, director d'Estudis d'Economia i Empresa a la UOC, va emfasitzar la importància d'integrar valors a l'economia empresarial. El ponent principal, Jordi Oliver Solà, va analitzar les percepcions del consumidor sobre serveis i productes sostenibles, i va destacar la creixent tendència cap a la sostenibilitat en diverses indústries.

La taula rodona posterior va comptar amb experts de diversos sectors (representants de BASF, La Fageda, EADA, Secartys, el món acadèmic i l'administració pública). Es van abordar temes com la responsabilitat ampliada del productor, els desafiaments de la innovació en el reciclatge i el paper de les empreses a la inclusió social. El diàleg va tocar qüestions com ara la necessitat de l'educació per donar suport a la consciència del consumidor i el paper potencial de les regulacions per promoure la sostenibilitat.

Les conclusions més destacades de la jornada: En les dificultats del diàleg productor-consumidor respecte de la percepció de la sostenibilitat, el productor assumeix una responsabilitat ampliada en haver d'innovar per impulsar la sostenibilitat. Les empreses amb propòsit innoven tenint en compte els valors. L'administració pública ha d'esforçar-se per augmentar els incentius per a les empreses. D'altra banda, és essencial superar les barreres entre consumidors i productors, ajudant els consumidors amb transparència, educació, regulacions més estrictes i mètriques apropiades. Cal destacar que el grup demogràfic més exigent és el dels joves.

L'esdeveniment va concloure amb el lliurament dels guardons Innovalors, i la Fundació FEDAC va ser reconeguda per les seves destacades pràctiques en solidaritat i gestió de recursos financers. En les paraules de cloenda de Paco Álvarez, president de la Federació Espanyola de l'Economia del Bé Comú, es va subratllar la importància de la sostenibilitat vinculada al triple impacte i es va elogiar la contribució de l'esdeveniment per promoure el model econòmic del bé comú.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) és coorganitzadora de les jornades Innovalors i ha acollit aquesta edició del novembre de 2023, que també ha comptat amb el patrocini de Majoral, Secartys, BASF i La Fageda.