Amb Ramon Montes i Francisco Álvarez

Diàleg en el marc de la jornada “L’economia va cap per avall. Donem-li la volta!”

  • Com s’han de treballar els valors de l’EBC en la societat actual?
    .
  • Com podem iniciar el procés de canvi des de l’àmbit de l’individu en la societat? Com hi pot contribuir una entitat com l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú? Quins altres actors hem d’involucrar?
    .
  • En què es distingeixen les organitzacions que abracen el model EBC? Quin són els canvis i millores que proposen a curt termini?
    .
  • Com podem incorporar els valors EBC a nivell personal?
    .
  • Per què és necessari un canvi social? Què seria beneficiós desenvolupar en una societat basada en l’EBC?

 

Us convidem al diàleg L’EBC com a eina per donar la volta a l’economia actual, protagonitzat per:

Ramon Montes. Director General de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat de Catalunya.

Nascut a Granada, però castellarenc (de Castellar del Vallès) des dels 3 anys. Pare de dues filles i marit d’una gran mestra. Compromès des de fa molts anys amb el món associacionista, sobretot el vinculat al món de l’excursionisme i altres entitats del 3er sector social.
Durant més de 15 anys, vinculat a l’educació (com a mestre i president d’AFA). Posteriorment, amb càrrecs de direcció en entitats socials de l’àmbit de l’administració local, en la gestió de centres per atenció a gent gran (centres de dia, residència, habitatges tutelats). En els següents 12 anys, vinculat un altre cop a l’educació com a responsable econòmic i financer a la Fundació FEDAC (titular de 25 centres educatius a Catalunya), amb una aposta i un compromís ferm per un model d’economia solidària i de bé comú.

Francisco Álvarez Molina. Portaveu internacional de l’Economia del Bé Comú (2022).

Nascut a Madrid, es considera fill de Tànger. Ha treballat durant 44 anys en l’àmbit borsari i financer.

Exdirector de la Borsa de París, amb càrrec de vicepresident (1972-1995), exmembre del Consell d’Administració i Director General de la Borsa de València (1995-2000). Del 2000 al 2002 va ser Director General Delegat del Banc d’Inversió (grup Hypovereinsbank). El mateix 2002 fundà l’empresa Ética, soluciones financieras, actual Ética Patrimonios EAFI. Ha estat promotor i ambaixador de l’Economia del Bé Comú a Espanya (2010) i Director General d’Economia Sostenible, Cooperativisme i Emprenedoria del govern de la Comunitat Valenciana (20117-2021).
És autor de No le digas a mi madre que trabajo en Bolsa (Alianza Editorial) y de La Bolsa en tu bolsillo (Editorial Almuzara). Podeu consultar la seva pàgina web: www.labolsaylavida.org.

..

Acte obert a tota la ciutadania. Us agrairem que confirmeu la vostra assistència.

Més informació de tota la Jornada L’economia va cap per avall. Donem-li la volta.